Kilpailut

Rhönradissa voi kilpailla aina MM-tasolla asti. Vuoteen 2005 mennessä viisi suomalaista on käynyt osallistumassa kansainvälisissä kilpailuissa. Kilpailuissa on kolme kategoriaa: linja, spiraali ja hyppy.

Kilpailuissa tuomaristo arvostelee voimistelijan liikkeet vaikeusasteiden (A-, B-, C) ja suorituspuhtauden mukaan. Kilpailla voi junioreissa tai aikuisten sarjassa, kummallakin sukupuolella ovat omat luokkansa. Aikuisten linjassa mukana on musiikki ja sen tulkinta.

Lisätietoa kilpailuista ja säännöistä löytyy kansainvälisen rhönradvoimisteluliiton kotisivuilta.

Harrastajaluokka

Kilpailuluokkaa helpompi on kaikille renkailun harrastajille sopiva harrastajasarja, jossa riittää, kun linjassa esittää kahdeksan vapaavalintaista liikettä. Jokainen liike on yhden pisteen arvoinen. Lisäksi voimistelija saa yhden pisteen uloshypystä ja loppuun suoritetusta sarjasta yhden pisteen kompositiobonuksen. Tuomari ei tee erillisiä vähennyksiä, jos liikkeitä on liian vähän. Näin ollen harrastajaluokassa maksimipisteet ovat 10. Muutoin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta noudatetaan kilpailusääntöjä.

Suomessa on järjestetty pienimuotoisia kilpailuja sekä kilpasarjassa että harrastajaluokassa. Pohjoismaista Norja on ottanut vastaan suomalaisia kilpailijoita omiin mittelöihinsä.