Ohjaajat

Turku

Satu Hakamäki Satu

Sadun ensikosketus rhönradiin on tapahtunut jo lähes kaksi vuosikymmentä sitten. Vuonna 1997 päätyi ystävänsä Annikan ja Turun Sirkuksen kautta lajin pariin, ja siitä lähtien rhönrad on ollut mukana hänen elämässään vaihtelevalla aktiivisuudella.

Satu tykkää esiintyä ja suunitella koreografioita. Esitysten tekoon häntä inspiroivat erilaiset esiintymispaikat, musiikit ja oma elämä. Opettamisessa inspiroivaa on se, että siinä joutuu samalla analysoimaan omaa tekniikkaansa. Hänen mielestään on myös mukavaa auttaa muita nauttimaan tästä lajista.

Satu opettaa aikuisten ryhmää.

 

Sari Järvinen
Sari

Ensimmäinen Suomessa asuva rhönradin harrastaja on Sari, joka aloitti lajin vuonna 1994. Naapurin opiskelijatyttö, Stina Luokkala innosti hänet renkailuun, jonka oli juuri tuona vuonna tuonut Eskilstunasta Suomeen.

Sarin ollessa nuori ja notkea – tai ainakin nuori – hän sijoittui kuudenneksi rhönradin PM-kisoissa Norjassa. Hän on käynyt kansainvälisen rhönradvoimistelujärjestön (International Wheel Gymnastics Federation) valmentajakoulutuksen sekä ykköstason tuomarikurssin. Yhdessä Stinan ja Taijan kanssa Sari käynnisti toimintaa Turussa ja pitää edelleen mielellään lajikokeiluja, oppitunteja ja järjestää esiintymisiä.

Saria rhönradissa kiehtoo vauhti ja jännitys, musiikki ja liike. Se on myös oiva tapa tuoda arkeen uusi näkövinkkeli: ylösalaisin roikkuminen pistää veren kiertämään aivoissa.

Natalie HeleniusNatalie

Rhönrad löysi Natan vuonna 2001, kun yläasteen kaveri Milja oli aloittanut jännittävän ja tuntemattoman harrastuksen. Siitä lähtien rhönrad on vienyt mukanaan. Esiintymistilanteet ovat aina hauskoja ja erilaisia, niihin valmistautuminen antaa mahdollisuuden luoda jotain uutta ja motivaation harjoitella täysillä. On ihanaa kun on pakko uskaltaa.

Siviiliammatissaan Natalie on viittomakielen ohjaaja, harrastuksen parissa ohjaaminen tuntuu luontaiselta ja antaa aina uutta virtaa. Pienen seuran toiminta on lisäksi hyvin yhteisöllistä – on kiva olla osa jotakin!

Nata valmentaa Turun nuorten ryhmää.

Jenna LähderantaJenna

Jenna on ehtinyt harrastaa rhönradia jo reilut 10 vuotta. Alunperin laji löytyi siskon Niina V:n kautta. Aloittaessaan harrastusta Jenna muistaa, että renkaita oli seuralla vain kaksi ja nekin uudelle harrastajalle aivan liian suuria. :)

Kohokohtia harrastuksen parissa ovat olleet leirit Suomessa ja Espanjassa. Myös esiintymiset erilaisissa tapahtumissa ovat olleet mahtavia kokemuksia.

Lajissa Jennaa viehättää erityisesti sen monipuolisuus, aina löytyy uusia liikkeitä opeteltavaksi ja toisaalta koko kehitys ei pysähdy, vaikka jotain yksittäistä asiaa ei osaisikaan. Myös oman kehityksen seuraaminen ja vaikeiden liikkeiden muuttuminen helpoiksi on palkitsevaa.

Jenna ohjaa Turussa aikuisten ryhmää. Muiden kehityksen seuraaminen on mielenkiintoista ja apuohjaajana liikkeitä ja ongelmakohtia oppii myös katsomaan aivan erilailla, mikä voi auttaa myös omaa harjoittelua.

Mynämäki

Niina ViitalaSONY DSC

 Niina vetää Mynämäen jaoston toimintaa.

 

Tiina Mäkelä

Tiina

Tiinalla tuli juuri kymmenen harrastusvuotta täyteen. Harrastuksen hän aloitti, kun koulun kautta sai tiedon mahdollisuudesta päästä kokeilemaan lajia. Koululla oli aikaisemmin ollut rhönrad-esitys, jolloin Tiina oli jo innostunut mahdollisuudesta päästä kokeilemaan itsekin lajia.

Tiinan kohokohtia rhönradin parissa ovat olleet esiintymiset erilaisissa tapahtumissa ja onnistumisen elämykset kun on oppinut uusia liikkeitä. Hänen mielestään koko seuran yhteinen kevätnäytös Turussa on mukava tapahtuma, sillä silloin näkee muita harrastajia ja saa ideoita uusiin liikkeisiin, joita voisi itsekin kokeilla. Mynämäellä on rajallinen määrä renkaita, joten toisinaan on myös mukava päästä Turkuun ihan vain treenaamaan tarpeeksi suurella, sopivan kokoisella renkaalla :)

Lajissa Tiinaa viehättää sen erilaisuus ja monipuolisuus. Aina löytyy uutta opittavaa. Heillä on myös hyvä ja iloinen ilmapiiri harkoissa, ja siellä viihtyy hyvin. Epäonnistumisia ei tarvitse pelätä eikä hävetä, sillä kaikki kannustavat toisiaan.

Tiina toimii Mynämäellä apuohjaajana ja ohjaa myös lasten ryhmää. Samalla oppii itsekin, kun joutuu miettimään kuinka liikkeen tekeminen onnistuu ja neuvomaan toista sen tekemisessä. On hienoa kun kaveri oppii uuden liikkeen.

Aura

Niina Örn

Niina tutustui rhönradiin vuonna 2012 kun kaveri pyysi mukaansa kokeilemaan lajia. Rhönrad innosti heti ensikerrasta lähtien eikä viehätys ole kadonnut. Uusia liikkeitä löytyy aina opeteltavaksi ja harrastus tarjoaa sopivasti haasteita. On mahtava tunne, kun saa suoritettua uuden liikkeen, joka aluksi tuntui täysin mahdottomalta!

Auraan muuton myötä harrastus hiipui hieman pitkän välimatkan vuoksi. Jotain oli tehtävä, joten Niina haki Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa Seuratukea hyvin tuloksin: syksyllä 2015 pystyttiin perustamaan Auran jaosto, ja nyt Niinalla on mahdollista tutustuttaa lajin pariin myös kotikuntansa lapsia ja nuoria. Ohjaajana Niina pyrkii olemaan innostava ja kannustava sekä pitämään rennon tunnelman harjoituksissa.

Arkiseen lakipykälien opiskeluun vauhdikas renkaassa pyöriminen tuo varsin virkistävää vastapainoa!

Tuuli, Tiia, & Tuulianna

Tuuli, Tiia ja Tuulianna aloittivat rhönradin harrastamisen heti syksyllä 2015, kun laji rantautui Auraan. Tytöt innostuivat lajista niin, että kävivät seuran apuohjaajakoulutuksen ja alkoivat lasten ryhmän apuohjaajiksi syksyllä 2016.

 

Kuvat:Kuvaaja Jani Kronholm
Muokkaus Niina Örn